Γεννήθηκα στην Aθήνα με καταγωγή από τα Tρίκαλα όπου πέρασα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου με τους γονείς και τη μικρή μου αδερφή. Μιας που δεν υπήρχε η δυνατότητα για ένα τυφλό παιδί να εκπαιδευτεί σε σχολείο των Τρικάλων, χρειάστηκε να έρθω στην Αθήνα. Έμεινα στο πατρικό της μητέρας μου με τη γιαγιά, τις θείες και τον μεγαλύτερο αδερφό μου. Τους γονείς και την αδερφή μου τους έβλεπα στις γιορτές, τα καλοκαίρια, καθώς και λίγες μέρες κάθε μήνα. Αυτή είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη συνθήκη για να μεγαλώνει ένα παιδί, όμως πήρα πολλή αγάπη από όλους αυτούς τους ανθρώπους και έχω όμορφες μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια. Ήμουν ένα παιδί που αγαπούσε τα παραμύθια, τη μουσική και το θέατρο. Μου άρεσε να περνάω χρόνο με άλλους ανθρώπους, αλλά ένιωθα μεγαλύτερη άνεση όταν ήμουν μόνος. Η οικογένειά μου δεν μου μίλησε ποτέ για τη διαφορετικότητα μου από άλλα παιδιά, οπότε περνούσα αρκετό χρόνο στο να παρατηρώ και να σκέφτομαι μόνος μου τις καταστάσεις που βίωνα.
Τελείωσα το δημοτικό στη σχολή τυφλών της Καλλιθέας. Με δική μου απόφαση συνέχισα στα γυμνάσια και λύκεια της γειτονιάς μου. Αυτή θεωρώ πως είναι η πρώτη πολύ σημαντική απόφαση της ζωής μου που έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην προσωπική μου ανάπτυξη.
Επέλεξα να σπουδάσω νομική περισσότερο ακούγοντας συμβουλές των γύρω μου. Από το πρώτο κιόλας έτος κατάλαβα πως δεν είναι για μένα. Δεν ήθελα να την αφήσω στη μέση, αλλά ήξερα πως δε θα ασχοληθώ με τα νομικά. Ήταν υπέροχα χρόνια τα χρόνια της νομικής. Δημιούργησα σχέσεις ζωής, μπήκα στο πρώτο μου συγκρότημα ως τραγουδιστής, έκανα θέατρο και επίσης ξεκίνησα να γράφω τους πρώτους στίχους μου.
Η μουσική είχε αρχίσει ήδη από την εφηβεία να παίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή και την καθημερινότητά μου. Αγόραζα μανιωδώς cd ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου και περνούσα ώρες ακούγοντας τα μόνος, ή με παρέες. Στα 18 ξεκίνησα ένα συγκρότημα με φίλους και ύστερα αποφάσισα να το πάρω λίγο πιο σοβαρά και άρχισα μαθήματα τραγουδιού όπου και συνέχισα για 8 χρόνια.
Νιώθω πολύ τυχερός για τα φοιτητικά χρόνια που έζησα, τόσο στη νομική, όσο και μετά στην ψυχολογία. Είναι από τα πλουσιότερα χρόνια της ζωής μου σε όλα τα επίπεδα.
Με το τέλος των σπουδών μου στην ψυχολογία, ήρθε η ενασχόληση μου με τις εισηγήσεις σεμιναρίων, αλλά και η συμμετοχή μου ως ιδρυτικό μέλος του εθελοντικού οργανισμού «Διαβάζω για τους άλλους». Παράλληλα με αυτά συνέχιζα να γράφω στίχους και διηγήματα και επίσης έπαιζα σε μικρές μουσικές σκηνές. Το 2018 ήταν μια πολύ δημιουργική χρονιά από καλλιτεχνική άποψη. Ήταν τότε που αποφάσισα να ξεκινήσω τη δημιουργία ενός πρώτου προσωπικού δίσκου. Είχα αρχίσει να έχω στα χέρια μου κάποια τραγούδια σε δικούς μου στίχους που είχαν μελοποιήσει φίλοι συνθέτες. Είπα λοιπόν να βρω ανθρώπους που θα μελοποιήσουν και άλλο υλικό, με σκοπό να κυκλοφορήσει η πρώτη μου ολοκληρωμένη δουλειά ως ερμηνευτής και στιχουργός. Παράλληλα με αυτό, μια όμορφη συγκυρία έφερε την πρόταση του εκδότη των εκδόσεων ‘Εύμαρος’ για την κυκλοφορία μιας μικρής συλλογής με δικά μου διηγήματα. Η συλλογή αυτή κυκλοφόρησε στα τέλη του επόμενου χρόνου με τίτλο «Εκτός οπτικού πεδίου». Πρόκειται για 7 ιστορίες, άλλες με αυτοβιογραφικά και άλλες με εντελώς μυθοπλαστικά στοιχεία. Ιστορίες για ανθρώπους που υπάρχουν δίπλα μας και συχνά περνάνε απαρατήρητοι από εμάς. Για ανθρώπους που μπορεί να μας μοιάζουν περισσότερο από όσο φανταζόμαστε. Τελικά για ανθρώπους που μπορεί να είμαστε εμείς.
Τον ίδιο καιρό της κυκλοφορίας του βιβλίου, ξεκινούσαν οι ηχογραφήσεις του δίσκου. Είχα ήδη βρει τον άνθρωπο που θα έδινε ζωή σε αυτό το εγχείρημα στο πρόσωπο του συνθέτη Γρηγόρη Πολύζου που ανέλαβε την παραγωγή και ενορχήστρωση του υλικού. Μαζί με τις 4 δικές του συνθέσεις, έφερε στο δίσκο δυο ακόμη εξαιρετικούς συνθέτες. Τον Σπύρο Παρασκευάκο και τον Γιώργο Κυριάκο, όπως επίσης και τη στιχουργό Αθηνά Σπανού που υπογράφει τους στίχους σε ένα από τα τραγούδια. Βάση του υλικού ήταν οι ήδη υπάρχουσες συνθέσεις των αγαπημένων μου φίλων Κώστα Γάκη και Δημήτρη Ιλεμόσογλου. Πέρα από τους υπέροχους δημιουργούς του υλικού, στον Γρηγόρη χρωστάω τη συνεργασία μου με τους σπουδαίους μουσικούς που έπαιξαν στο δίσκο και έδωσαν στα τραγούδια έναν ήχο με ουσία και αίσθημα. Η πανδημία καθυστέρησε κάπως τις διαδικασίες και ο δίσκος αυτός με τίτλο ‘Το πιο δικό μου ψέμα’ κυκλοφόρησε, από την MLK, τελικά τον Μάρτιο του 2021. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος και περήφανος για το τελικό αποτέλεσμα και ανυπομονώ να παρουσιάσω αυτά τα τραγούδια μπροστά σε κόσμο.
Αυτήν την περίοδο πρόσφατα ξεκίνησα να συμμετέχω σε ένα εγχείρημα για το οποίο είμαι πολύ περήφανος. Πρόκειται για την κοινωνική επιχείρηση ‘Black light’, τα μέλη της οποίας είναι στην πλειοψηφία τους άτομα με οπτική αναπηρία. Εκπαιδεύουμε εταιρίες και καταστήματα λιανικής πώλησης για την ορθή εξυπηρέτηση τυφλών πελατών και διοργανώνουμε βιωματικές δράσεις με σκοπό την εξοικείωση του πληθυσμού με την αναπηρία.
Είμαι άνθρωπος που αφήνεται περισσότερο σε ό,τι όμορφο φέρνει η στιγμή και δεν κάνω τόσο μακροπρόθεσμα και συγκεκριμένα πλάνα. Με μαγεύει η ομορφιά μιας συγκυρίας και η προοπτική να συνεργάζομαι με ανθρώπους για κάτι που μας εμπνέει. Σε αυτό πιστεύω και έτσι θέλω να συνεχίσω να πορεύομαι με την ελπίδα να παραμένω δημιουργικός και ενεργός.
Ο πρωτοεμφανιζόμενος στιχουργός και ερμηνευτής Θοδωρής Τσάτσος παρουσιάζει το πρώτο ολοκληρωμένο album του με τίτλο «Το πιο δικό μου ψέμα» που κυκλοφορεί από την MLK. Ο Θοδωρής Τσάτσος υπογράφει τους στίχους των τραγουδιών οι οποίοι ντύθηκαν με μελωδίες εξαιρετικών δημιουργών όπως οι Γρηγόρης Πολύζος, Κώστας Γάκης, Δημήτρης Ιλεμόσογλου, Σπύρος Παρασκευάκος και Γιώργος Κυριάκος. Στο album συμμετέχουν η στιχουργός Αθηνά Σπανού που υπογράφει ένα τραγούδι («Η πέτρα και η χίμαιρα») και η ερμηνεύτρια Πολυξένη Καράκογλου σε δύο τραγούδια («Ξόρκι» και «Όλου του κόσμου οι άνθρωποι»). Την ενορχήστρωση και την επιμέλεια της παραγωγής υπογράφει ο Γρηγόρης Πολύζος ενώ η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Ηλία Λάκκα στο Studio Odeon.
Ο δίσκος συνδυάζει ηχητική ποικιλομορφία χάρη στην ενορχήστρωση και στα παιξίματα κορυφαίων μουσικών (Αριστείδης Χατζησταύρου, Θάνος Γκιουλετζής, Μιχάλης Καπηλίδης, Σπύρος Μάζης, Τιγκράν Σαρκισιάν, Αλέξης Στενάκης, Θωμάς Κωνσταντίνου, Θοδωρής Κουέλης, Μιχάλης Πορφύρης, Διονύσης Κοκόλης, Χρήστος Σπηλιόπουλος, Γρηγόρης Πολύζος) που έπαιξαν στο album και έδωσαν ποιότητα και αίσθημα!
Στους στίχους του Θοδωρή Τσάτσου μπορούμε να διακρίνουμε επιρροές στιχουργών όπως του Άλκη Αλκαίο στο «Απόψε» (Τα ανθρώπινα τα σχέδια στ’ αυτί του χρόνου μύγες), του Οδυσσέα Ιωάννου στο «Το πιο δικό μου ψέμα» (Δεν ψάχνω αλήθειες να κρυφτώ μου φτάνει να ‘σαι εσύ το πιο δικό μου ψέμα) αλλά και τραγουδοποιών όπως των Μίλτου Πασχαλίδη, Ορφέα Περίδη, Σωκράτη Μάλαμα και άλλων.